RSS feed

Verkeersbord met dubbele bodem

Geplaatst op

‘Maar beter dat nog dan een bord voor zijn kop,” zong Boudewijn De Groot ooit. Hij had het dan over voetballers en, denk ik toch, sandwichmannen. Al zou het ook over politici kunnen zijn gegaan.

Hoe dan ook, de combinatie ‘borden’  en ‘koppen’ kreeg één van de voorbije dagen (of nachten) een nieuwe variant: ‘verkeersborden’ en ‘koppen’. Of toch al één verkeersbord met één kop. In de Berchemse Statiestraat werd aan enkele borden van het type C1 ‘Verboden richting voor iedere bestuurder’ een ‘burkaportret’ van de toekomstige burgemeester toegevoegd, samen met de woorden ‘Niet Voor A’. Of hoe een C1 een C4 wordt…

Allicht was de creatieve boodschapper zich er niet van bewust, maar zijn behandeling krijgt nog een extra dubbele bodem als men weet dat de borden in kwestie geleverd werden door een firma genaamd…  Janssens.

Over Kris Peeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010), 'Weg van mobiliteit' (2014) en 'Weg van het systeem' (2022). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Lector verkeerskunde aan de PXL Hogeschool in Hasselt.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.