RSS feed

2023, alsnog

Geplaatst op

Het is nooit te laat om te wensen, laat staan om elkaar iets te wensen.

Ook al is dit jaar al flink gevorderd (of, zo u wil, gekrompen), ik wens u alsnog het allerbeste. In deze tijd is dat behalve gezondheid vooral, denk ik, vrede en redelijkheid.

Dat deze wensen even op zich lieten wachten had zo z’n redenen: ik zat met de nieuwjaarsblues, een traditioneel weerkerend ziektebeeld dat er met de jaren niet milder op wordt.

Een poging om dit in woorden te vatten liep wat uit de hand. Het resultaat ervan kunt u morgen in De Standaard lezen onder de titel ‘Bambi in het brandende bos’.

Over Kris Peeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010), 'Weg van mobiliteit' (2014) en 'Weg van het systeem' (2022). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Lector verkeerskunde aan de PXL Hogeschool in Hasselt.

Volgende »

 1. Louis Michielsen

  Beste Kris,

  Geweldige dank voor je opinie van vandaag in de Standaard!

  Vlot leesbaar, rake omschrijvingen, leuke metaforen, herkenbare gemoedstoestanden. En dan concluderend “buiten de kaders denken”; maar hoe krijgen we onze beleidsmakers daarin mee? Misschien voer voor een volgende column.

  felle groet

  Louis Michielsen

  Like

  Beantwoorden
 2. Schitterend opiniestuk waarin ik mijn gevoel herken en weiger hopeloos te worden. Hoop, het is aan mij om die waar te maken. Dat ben ik verschuldigd aan mijn kleinkinderen.

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: