RSS feed

Een streepje Ster-reclame


Het was maar een klein berichtje in De Standaard. Allicht daardoor dat het er drie keer in stond. De redactie zal er zelf over gekeken hebben.

Nochtans was het groots nieuws: niets minder dan de aankondiging van een potentieel ‘product van het jaar’. ‘Nu al?’ hoor ik u denken.

Bewaar die gedachte gerust voor een andere keer. Want het betreft een jaar dat al even voorbij is. In Autoland komt de waarheid nu eenmaal altijd met vertraging, we schreven het al zo vaak.

Deze keer is het Mercedes dat ons verrast. Blijkt dat een hele reeks modellen van het Duitse prestigemerk de onhebbelijke gewoonte hebben om in brand te vliegen. Meestal op een moment dat dit niet past, natuurlijk.

De terugroepactie – volgens Bild zou het over zo’n 800.000 exemplaren gaan, maar Mercedes zelf is even de kluts en/of de tel kwijt – zal ook met wat vertraging gebeuren. Noodgedwongen, bij gebrek aan de noodzakelijke wisselstukken.

Ontdek de ster…

Mercedes riep z’n klanten dan maar op om het gebruik van de auto te beperken ‘tot het absolute minimum’ en ‘zeer voorzichtig’ te rijden. Als dat geen vooruitgang is, dan weet ik het ook niet meer.

Nu alleen nog Mercedes en haar klanten aan het verstand brengen dat deze bijsluiter ook zonder brandgevaar van toepassing is.

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Nieuw boek 'Weg van het systeem' verschijnt in februari 2021. Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Geeft les aan de PXL Hogeschool, afdeling Verkeerskunde

Volgende »

 1. Ik onthoud: ‘Mercedes vraagt haar auto’s zo weinig mogelijk te gebruiken en heel voorzichtig te rijden.’

  Wel, ik ben het bij deze 100% eens met Mercedes. Kan men dat advies misschien uitbreiden naar alle wagens?

  Geliked door 1 persoon

  Beantwoorden
 2. Annick Stickens

  Alweer een schot in de roos 👌

  Geliked door 1 persoon

  Beantwoorden
 3. Gebruik alleen in uiterste noodzaak. Liever nooit!

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: