RSS feed

Voortuindefensie


In het verleden schreef ik hier over de bijzondere kunst van de inritdefensie (met een heel eigen heraldiek).

Een eerder recente maar niet minder intrigerende tak van deze militaire discipline is de voortuindefensie. Het gaat er soms erg ‘hard’ aan toe!

Met een huisgemaakte ‘boobytrap’

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Geeft les aan de PXL Hasselt, afdeling Verkeerskunde

Volgende »

 1. Als die boobytrap nou nog iets moois beschermde als een mooie tuin of, ik hou het laagdrempelig, een grasveld. Wel bijpassende rolluiken.

  Bij mij in de buurt hetzelfde, wat mij betreft een overtreding met als uiteindelijk sanctie een verbanning naar een appartement.

  Like

  Beantwoorden
 2. Zo te zien niet alleen een vorm van verdediging van het eigen (parkeer)territorium maar ook een politiek zwart-geel statement? Wellicht een verdediging van beide?

  Like

  Beantwoorden
 3. Het zegt ook veel over de maatschappij en het (gemotoriseerd) verkeersprobleem.

  Een paar jaar geleden hebben ze hier in de buurt voor de ingang van een supermarkt en wat verder voor de ingang van een appartementsblok paaltjes moeten plaatsen. De auto’s stonden zo dacht tegen de ingang van de supermarkt dat de bezoekers de winkel bijna niet meer in of uit konden. Bij het appartementsblok konden de mensen soms niet binnen op buiten, letterlijk.

  Hier zijn het maar parkeerplaatsen op een ‘hard’ voortuintje, maar wellicht op privé terrein.

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: