RSS feed

Gepersonaliseerd


Gepersonaliseerde kentekenplaten zijn intussen algemeen bekend. Maar in Herentals gaan we nog een stapje verder. Er wordt hier voorzichtig geëxperimenteerd met gepersonaliseerde borden. Met de boodschap “opgelet, wielrenner!” kan in de Keizerstede alleen maar Rik Van Looy zijn bedoeld.

Wielrenner

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

»

 1. In Herentals moet men opletten voor slechts één wielrenner, maar in Temse betekenen alle fietsers een gevaar.

  Beantwoorden
  • Waar uiteraard een ànder bord voor bestaat …

   Beantwoorden
   • Er bestaat inderdaad een A25, met de betekenis “Oversteekplaats voor fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen of plaats waar die bestuurders van een fietspad op de rijbaan komen”.
    Maar hier is geen oversteekplaats en geen fietspad.
    Dit is de plaats waar het verkeersbord staat: goo.gl/y8h9P5 (nog niet op Street View van juli 2009). Ik snap de bedoeling niet.

   • WegWanBeheer, dit is een juiste (en toegelaten) bordencombinatie indien men weggebruikers wil verwittigen voor overstekende fietsers op een locatie waar geen sprake is van een fietsoversteekplaats.

    Ik ken de situatie ter plaatse niet, maar b.v. op een locatie waar een drukke fietsroute een weg kruist maar men er voor kiest de fietsers geen voorrang te geven en ook geen fietsoversteekplaats aan te duiden (wat sowieso niet voorzien is aan kruispunten en waar het AWV tegenwoordig zeer terughoudend in is) kan dit de juiste bordencombinatie zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: