RSS feed

Wat hebben we geleerd vandaag?


IMG_0085

Antwoord: dat garages sneller kunnen rijden dan 20 kilometer per uur.

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

Volgende »

 1. Dat het gevaarlijk is wanneer garages sneller dan 20 km/h rijden?

  Beantwoorden
 2. Volgens mij betekent dit dat garages, wanneer ze niet sneller dan 20 km/uur rijden, in het Verboden Bos mogen gaan rijden.

  Maar of ze het daarom ook kùnnen? Neen, dat is volgens mij niet bewezen… 😉

  Beantwoorden
 3. Doet me denken aan volgende tekst in een verbodsbord: “verboden toegang enkel voor bevoegden”.

  Het staat in Gent Sint-Amandsberg aan een inrit naar garageboxen.

  Beantwoorden
 4. Het kan ook nog anders. Je kunt een verbod hebben dat enkel geldt voor bepaalde categorieën van voertuigen … Of zie ik dat verkeerd?

  Verder begrijp ik de combinatie van het verbodsbord C3 met het onderbord voor de tweewielers niet zo goed … Maar dat zal ook wel aan mij liggen.

  Beantwoorden
  • Een C3 kan inderdaad gecombineerd worden met een blauw onderbord dat bepaalde categorieën kan aangeven, zoals landbouwvoertuigen en aangelanden. Die mogelijkheid is er niet bij een bord C1.

   Het witte bord slaat ergens nergens op. Het is waarschijnlijk bedoeld om aan het verkeer duidelijk te maken dat er fietsers en bromfietsers in beiden richtingen kunnen (en mogen) rijden, maar dat kan/moet men niet zo regelen.

   Beantwoorden
   • Het rare is dat op het blauwe onderbord ‘enkel….’ staat ipv het gebruikelijke ‘uitgezonderd….’. Met verwarring tot gevolg: zijn nu enkel landbouwvoertuigen en aangelanden toegelaten, of zijn enkel landbouwvoertuigen en aangelanden verboden? Het meest logische zou het eerste zijn, maar dan moet dat zo op het onderbord staan: ‘landbouwvoertuigen en aangelanden toegelaten’ of ‘uitgezonderd landbouwvoertuigen en aangelanden’. En niet het betekenisloze: ‘enkel landbouwvoertuigen en aangelanden’.

    In mijn buurt heb ik onlangs ook een vreemd, nietszeggend onderbord ontdekt: onder een E9a (Parkeren toegelaten) staat er: ‘in- en uitstappen’.
    Daar moet ook heel diep over zijn nagedacht…

   • Felix,

    daar heb je volkomen gelijk in.

    De – euh – creativiteit waarmee overheden met verkeersborden (en onderborden) omgaan is bijzonder. En blijkbaar ontbreekt het vaak aan de deskundigheid om in te zien dat wat men doet onwettig, onduidelijk, onwenselijk, tegenstrijdig, … is.

 5. Klassieker is ook “uitgezonderd plaatselijk verkeer” en daar dan nog een uitzondering onder voor fietsers … die per definitie tot het plaatselijk verkeer behoren . 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: