RSS feed

Wij reizen om te leren


De PCVO Limburg Afdeling Verkeerskunde was ooit wereldberoemd onder de roepnaam HSV* Diepenbeek en sedert enige tijd heb ik de eer eraan verbonden te zijn. Voor wie het zich mocht afvragen: die verbondenheid loopt via een navelstreng waarlangs kennis en menselijke warmte vrijelijk vloeien. Over en weer. Want dat is het mooie aan volwassenenonderwijs: de docenten leren er ongeveer evenveel van de studenten als andersom.

De Afdeling Verkeerskunde heeft de goede traditie om één keer per jaar met de hele meute naar het buitenland te trekken, op zoek naar inspiratie voor hoe het moet of kan. Of niet moet of niet kan. Want falen hoort bij het leven als Hugo bij Nicole.

En van fouten  kan je verdomd veel leren – wat ik van Hugo niet zomaar durf te beweren. Omdat ik Hugo niet ken, laat dat duidelijk zijn.

Als opleiding die sterk begaan is met verkeersveiligheid, kiezen wij vanzelfsprekend voor veilige verplaatsingswijzen. Maar omdat we niet uitsluitend kunnen vertrouwen op menselijke ervaring en high tech, voegde onze buschauffeur nog een extraatje toe.   

Dit jaar trokken we naar Hamburg en Lübeck, met onderweg een stop in Münster. Geheel in de geest van onze school zal ik in de komende blogposts enige inzichten delen.

Allicht zullen die aanleiding zijn tot kritische kanttekeningen, nuanceringen en aanvullingen van medereizigers en allen die over mijn schouder meelezen, we kennen onze Pappenheimers.

Maar het is voor hen dat we het doen. 

 

*HSV: ‘Hogeschool Verkeerskunde’

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: http://www.v-g-s.be/ Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: