RSS feed

Een zee van parking


Deze week in de krant: het voorstel van enkele wakkere zakenmannen om op de Antwerpse Schelde een drijvende parking te leggen, inclusief een mooie tekening hoe de lichtende toekomst er zou kunnen uitzien:

Drijvende parkingAls de tekening een beetje realistisch is, kunnen we er alvast uit leren dat de parking overgedimensioneerd is. Met zoveel lege plaatsen, gaat de investering nooit renderen…

In dezelfde krant, maar in een ander katern, stond nog een andere afbeelding van een mogelijke toekomst: een kaart van de nieuwe Vlaamse Kust bij ‘slechts’ 2 graden opwarming. Dit is met andere woorden het scenario waar we officieel voor gaan, binnenkort in Parijs:

Klimaatkaart

Als we de twee artikels samenlezen, is er dus goed nieuws én slecht nieuws.

Het slechte nieuws: een groot deel van Vlaanderen zal onder water staan. Het goede nieuws: er zal veel meer ruimte om te parkeren zijn.

Parkingpontons, het is nu het moment om er in te investeren!

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: http://www.v-g-s.be/ Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

»

 1. Om met de woorden van een groot Nederlandse filosoof te spreken: Ieder nadeel heeft zijn eigen voordeel.

  Beantwoorden
 2. Maar gaan we dan niet eerder allemaal een boot kopen in plaats van een wagen? En kunnen we dan op ’t werk kiezen tussen een leaseboot of leasewagen?

  Beantwoorden
 3. Hoe meer parkings, hoe meer auto’s*, hoe hoger de zeespiegel. *Als er echt heel weinig parking zou zijn zouden mensen met een auto meer nadenken over alternatieven zoals fiets, trein of bus, lokaler shoppen of het ‘windowshoppen’ laten.

  Beantwoorden
 4. Lap, heeft er toch iemand die subliminale boodschap in de krant gevonden 😉

  O ja, en al die ondergrondse autoparkings daar worden dan onderzeese duikbotenparkings 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: