RSS feed

Het antenneglas

Geplaatst op

Ik lanceerde mijn oproep om eigen kiekjes door te sturen onder de titel ‘Zomerse drang’. Jan Fabry las kennelijk ‘Zomerse drank’.  Hij was op stap in Oostende en betrapte er deze Fiat 500 met een pint op de antenne.

Zijn vermoeden: “Een originele straf van de politierechter voor wie betrapt is op dronken rijden? Een variant op de oude schandpaal: het antenneglas.”

Misschien zoekt hij te ver en volstaat het naar de overkant van de straat te kijken. Daar broeden mensen die altijd weer op zoek zijn naar nieuwe vormen van hergebruik. Als hogere kunstvorm bijvoorbeeld: ‘glas op dak’ als letterlijke spiegeling van ‘dak in glas’.

Of zoek ik het nu zelf te ver?

JanFabryDronkengereden2

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: http://www.v-g-s.be/ Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: