RSS feed

Zen of niet Zen


Dat ik helemaal weg ben van mobiliteit is in hoge mate te danken aan Willy Miermans, docent aan de Hogeschool voor Verkeerskunde en tegenwoordig ook professor aan de UHasselt. Af en toe vraagt hij mij vriendelijk doch met aandrang de wierook achterwege te laten. Tot nog toe zonder succes, hoe zeer ik ook mijn best doe. Hij is mijn goeroe, of hij dat op prijs stelt of niet.

Maar zelfs mobiliteitsgoeroe’s zijn op zoek naar goeroe’s, wat ons een glimp gunt van wat oneindigheid zou kunnen zijn.

Afgelopen zomer was Willy Miermans op bezoek bij de Tibetaanse boeddhisten in Huy en werd daar onverwacht geconfronteerd met een ongemakkelijke realiteit:  zelfs onthechte lama’s hebben iets met heilige koeien.

Parkeerplaats Lama

 

 

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: http://www.v-g-s.be/ Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: