RSS feed

Bedrogbord?


Naarmate de fietser emancipeert wordt hij veeleisender.

Er was een tijd dat hij het normaal vond dat een bord aangaf dat de weg doodliep wanneer dat alleen maar voor het autoverkeer het geval was.

Daarna was er een tijd dat de fietser blij was met de komst van een nieuw bord: dat voor de dooRlopende weg, dat eindelijk erkende dat fietsers en voetgangers ook recht hebben op correcte informatie.

En nu is stilaan de tijd gekomen dat de fietser verwacht dat dit bord ook daadwerkelijk staat waar het hoort te staan, namelijk overal waar er wel degelijk een doorgang is voor de zachte weggebruikers.
In onderstaand geval blijft de wegbeheerder nog schaamteloos in gebreke.

Het bord is een bedrogbord.

Bedrogbord2

Al zou het bij nader inzien kunnen dat de schijn hier bedriegt.

Misschien waarschuwt de rode dwarsstreep in dit geval naar de uit-stekende oplegger die met ijzeren geduld wacht tot hij een passerend fietser de keel zal oversnijden.

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: http://www.v-g-s.be/ Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

»

 1. Bedriegen van weggebruikers op “hoog” niveau: de realiteit van het wegbeheer in Vlaanderen, anno 2014.
  En dan vraagt men zich af waarom er zoveel slachtoffers vallen ?
  http://wegwanbeheer.blogspot.be/2014/09/lier-r16-heraanleg-van-een-pikzwart.html

  Beantwoorden
  • Inderdaad waanzin. In Antwerpen is er ook al jaren (ondertussen zo’n 10 jaar) een druk kruispunt waar al het verkeer (voetgangers, fietsers uit bijna alle richtingen, auto’s, trams en bussen, … geregeld wordt met verkeerslichten. Er is echter één richting waaruit fietsers mogen en kunnen komen waarbij de fietsers het drukke kruispunt kunnen en mogen oversteken zonder zich van enig verkeerslicht of verkeersbord iets aan te trekken (er geldt voor die fietsers dus gewoon voorrang van rechts).
   Het grote geluk is dat bijna niemand ziet dat het zo geregeld is en dat de meeste mensen hun leven nog niet beu zijn.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: