RSS feed

Heliocyclisme


Voor wie zich de voorbije dagen vertwijfeld afvroeg waar die heerlijke zonsondergangen gebleven zijn, volgt hier het antwoord: in Lier!

Zonovergoten was Lierke Plezierke. Avond na avond ontvouwde zich boven de Grote Nete een spectaculair lichtspel dat de schoonste beschrijvingen van Felix Timmermans in, welja, de schaduw stelde.

Duizenden Schapenkoppen kwamen zich er aan vergapen, verdrongen zich op de Vesten, om er geen glimp van te missen.

Doortastende verkeersmaatregelen drongen zich natuurlijk op, want wij mobiliteitsspecialisten weten: massa’s die op hetzelfde moment hetzelfde willen, dat geeft drukte en soms zelfs druk. Files naar de zon, in zuidelijke landen kennen ze er alles van.

Dat kunnen wij beter, dachten die van Lier. En dus werd er een in toepasselijk oranje geschilderd bord geplant, opdat fietsers – we weten hoe ze zijn – geen hinder zouden veroorzaken en in een boog om de zon zouden fietsen.

Dat lijkt ver, maar in de praktijk valt het best mee. Fietsers zijn immers erger gewend: meestal moeten ze afstappen en naar de maan te lopen.

WP_20140820_002Foto: Chris Brouwers (met dank)

 

 

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: http://www.v-g-s.be/ Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

»

 1. Chris Brouwers

  Geweldig geschreven. Even vreesde ik dat het over de nieuwe Lierse heliostrade zou gaan. 😊

  Beantwoorden
   • Ik denk aan de Antwerpsepoort (daar staat er in elk geval ook zo een). Omwille van de bizarre regel dat je ‘na zonsondergang’ de Vesten niet op mag. En met de fiets ook niet in het weekend na de middag, want dat verstoort de wandelaars. Stel je voor dat je met de auto de stad niet in zou mogen tijdens het weekend omdat dat de wandelaars verstoort. Maar dat is blijkbaar ‘helemaal iets anders’.

   • Toon, er is geen enkel verbod om na zonsondergang op de Lierse Vesten te fietsen of wandelen. Ik weet niet waar die kwakkel vandaan komt. Nu nog wat licht hier en daar 😉

    Wat mij betreft mogen de Vesten permanent open voor fietsers.
    Dat is de feitelijke situatie nu want er wordt toch niet op gecontroleerd.
    Onbegrijpelijk dat Wollants hierin niet mee wil.
    Dit is een ideale fietsverbinding, ook al is het niet altijd de kortste weg, het is wel de veiligste, en de gezelligste.
    Racekippen blijven er wel weg wegens de wegbedekking.
    En een kwart v/d Vesten is nu al permanent open (jaagpad).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: