RSS feed

Bijna autovrij

Geplaatst op

Mijn boek ‘Het voorruitperspectief’ ligt intussen al 14 jaar achter mij, maar (al zeg ik het zelf) het blijft nog akelig actueel.

Elke dag nog sta ik oog in oog met voorbeelden van impliciet autodenken. Soms zijn die wrang en komen ze van de usual suspects als beleidsverantwoordelijken en wegeningenieurs.

Soms zijn ze ook grappig en komen ze uit onverwachte hoek, zoals hier. Organisatoren van een autovrije straat (al zeer autodenkend aangekondigd met ‘stop al traffico’, terwijl voetgangersverkeer allicht wél gewenst is) in het teken van de twintiger jaren vonden er niet beter op dan hun affiche op te fleuren met… een automodel uit die ‘roaring twenties’.

IMG_5314

 

 

 

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: http://www.v-g-s.be/ Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

»

  1. Een treurig voorbeeld kwam ik gisteren nog tegen in een folder van de Antwerpse politie over wat te doen als men betrokken is bij een verkeersongeval. Uit heel de folder blijkt dat deze gericht is op automobilisten en dat een verkeersongeval in hun ogen gelijk staat met ‘ongeval met auto’.

    Zo staat er o.a.: ‘U kan het aanrijdingsformulier ook gebruiken bij een aanrijding met een fietser, voetganger of een of andere hindernis (huisgevel, boom, …).’

    Beantwoorden
  2. De samenstelling van de poster doet me vooral vermoeden dat het de organisatoren er alleen om te doen is hun straat autovrij te krijgen, zonder de oorzaak aan te willen pakken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: