RSS feed

De Omkering

Geplaatst op

17052014731

Er is een tijd geweest dat auto’s mensen vervoerden. Maar the times they’re a changin’. Gaandeweg veranderde de auto van een middel in een doel. Een lang proces dat vorige zaterdag eindelijk werd afgerond.

Ik ben blij dat ik er getuige van mocht zijn. Op wandel in een winkelwandelstraat (op weg naar een boekpresentatie van een ‘mobiliteitsfilosoof’ – kan het nog gekker?) zag ik hem voorbijkomen: de auto vervoerd door mensen. Letterlijk op handen gedragen, vergezeld van een blijde boodschap: “A new star is born”.

Alle gelijkenissen met echte sterren, goden of afgoden zijn natuurlijk louter toevallig en onbedoeld.

Maar daarom niet minder betekenisvol.

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: http://www.v-g-s.be/ Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

Eén reactie »

  1. De zoveelste holle reclameslogan, want op het eerste zicht is die toch gewoon zoals alle andere? De zoveelste lelijke SUV (of wannabe-terreinwagen) 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: