RSS feed

Niet goed voor De Lijn


IMG_2051

Een fietsenhandelaar die onder z’n klanten een auto verloot? Hadden we al.

De NMBS die van z’n stations showrooms voor auto’s maakt? Ga nu eens kijken in het Centraal Station van Antwerpen.

De Lijn kon dus niet achterblijven.

In het jongste nummer van ‘Nieuwslijnmagazine’ laat die Carrefour (what’s in a name?) z’n klanten “één uur GRATIS parkeren” aanbieden in het hart van de koekenstad. Even aangenomen dat het vooral openbaar vervoer-gebruikers zijn die het magazine lezen, beoogt de supermarktketen niets minder dan een modal shift richting auto. Of hoe reclame soms een Trojaans Paard blijkt te zijn.

 

Nuancerend naschrift: een zeer geachte lezer maakt me er attent op dat ‘Nieuwslijnmagazine’ uitgegeven wordt door Uitgeverij Verheyen. En dus niet door De Lijn, al levert die laatste wel input. Ik hoop vooral dat de mensen van De Lijn dit stukje willen lezen als een oproep om hun input wat voorwaardelijker te maken in het voordeel van De Lijn…

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: http://www.v-g-s.be/ Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

»

  1. De producten waarvoor ze reclame maken zijn ook niet goed voor de lijn (maar dat is ws. de reden dat je die titel gekozen hebt 🙂 )

    Beantwoorden
  2. ’t is blijkbaar geen aandachtspunt voor Nieuwslijn: in een vorige editie stond een pagina-grote advertentie voor autoverzekeringen van Beobank
    http://www.nieuwslijn.be/issue58/index.html

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: