RSS feed

Camouflageparkeren (Aflevering 4 van het Zakkenwoordenboek van het Parkeren)


Zebraparkeren

Camouflageparkeren: parkeerde camouflage, heeft camouflage geparkeerd

Ik geef het grif toe. Het onderscheid tussen het ‘camouflageparkeren’ en het ‘assortiparkeren’ (zie Aflevering 3) is dun. Maar een goede vuistregel is: als het opvalt is het assortiparkeren, als je het (bijna) niet ziet is het camouflageparkeren. Het is meteen ook de verklaring waarom er door de politie zo weinig opgetreden wordt tegen de illegale varianten ervan: je ziet het bijna niet.

Zowel bij assorti parkeren als bij camouflageparkeren zijn de bedoelingen van esthetische aard: iets bijbrengen aan de omgeving, respectievelijk er geen afbreuk aan doen (camouflageparkeren). Beide parkeervormen passen dan ook in de wereldwijd in opkomst zijnde trend naar meer Maatschappelijk Verantwoord Parkeren (‘MVP’).

In bovenstaand geval gaat het overduidelijk om dilettanten. Gevorderden zouden hun zwarte respectievelijk witte auto natuurlijk niet dwars op de zebrastrepen hebben gezet.

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: http://www.v-g-s.be/ Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

»

  1. Bij camouflageparkeren moeten ze ook niet verbaast zijn als er nadien krassen, deuken of erger op het koetswerk te vinden zijn. Je kan gemakkelijk inroepen dat je ze niet gezien hebt.

    Beantwoorden
  2. Volgende aflevering het ‘bakker-parkeren’. Volgens mij staat in de wegcode ingeschreven dat fiets-en voetpaden in de buurt van een bakker allemaal parkeerstroken zijn

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: