RSS feed

Human Powered Paradox?

Geplaatst op


HPV (1)

Vergeet de SUV (Sports Utility Vehicle) en de MPV (Multi Purpose Vehicle), want hier is de (U) HPV: (Urban) Human Powered Vehicle. Stukken sympathieker, milieuvriendelijker én ook nog eens handig in de stad…

Tot nog toe beschouwde ik ‘mode’ als een sociale gewoonte om producten van hun eventuele tijdloosheid te ontdoen, wat betekent dat mode uit haar aard zelf in tegenspraak is met het begrip ‘duurzaamheid’.

Maar nu de mode steeds uitdrukkelijker haar stempel drukt op het design (of is dat een tautologie: is design niet precies ‘modebewuste vormgeving’ ?) van tweewielers en daardoor er in slaagt ze aantrekkelijk te maken voor nieuwe gebruikersgroepen, moet ik die mening misschien herzien.

Zou het kunnen dat er ook mode bestaat die de vorm aanneemt van ‘tijdgebonden tijdloosheid’?

HPV (2)

Over Kris Peeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010), 'Weg van mobiliteit' (2014) en 'Weg van het systeem' (2022). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Lector verkeerskunde aan de PXL Hogeschool in Hasselt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: