RSS feed

Het alcoholslot

Geplaatst op

Sommigen zullen het indoctrinatie noemen. Wij gewoon ‘opvoeding’. Mijn oudste zoon kreeg op school de opdracht om tegen vrijdag een betoog over een verkeersthema voor te bereiden. Eerst wou hij het hebben over het probleem van de oudere chauffeurs: “Een gevaar op de weg!”

Ik betoogde (zonder dat ik daarvoor een opdracht had gekregen) dat die oudere chauffeurs niet echt het grote probleem zijn inzake verkeersveiligheid. Ze compenseren hun afnemende vaardigheden door een grotere voorzichtigheid, waardoor hun ongevalsbetrokkenheid nog altijd veel lager ligt dan die van de doorsnee jongere.

Even zag het ernaar uit dat de discussie weinig zoden aan de dijk had gezet. Maar gisteren werd tussen soep en patatten meegedeeld dat het onderwerp van zijn betoog veranderd was: het zou er één worden ten gunste van het alcoholslot.

Nu, daar kan ik mij wél helemaal achter scharen. Dus assisteerde ik gaarne bij het ontwerp van de affiche met als slogan ‘slot goed al goed’.

Hieronder een resultaat van onze huis(werk)vlijt – al koos mijn zoon voor een andere versie:

Slot goed al goed

Over Kris Peeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010), 'Weg van mobiliteit' (2014) en 'Weg van het systeem' (2021). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Lector verkeerskunde PXL Hogeschool. Onafhankelijk mobiliteitsadvies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: