RSS feed

DooRlopende straat

Geplaatst op

IMG_5962

Een pluim voor de gemeente Grobbendonk. Daar is het 21e eeuwse besef doorgedrongen dat het voor voetgangers en fietsers best handig kan zijn om te weten of een straat voor iedereen doodloopt of alleen maar voor auto’s.

 

PS. Zie ook een eerder bericht over dit thema: https://deanderekrispeeters.wordpress.com/2012/08/18/er-is-leven-na-het-schavot/

Over Kris Peeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010), 'Weg van mobiliteit' (2014) en 'Weg van het systeem' (2022). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Lector verkeerskunde aan de PXL Hogeschool in Hasselt.

Volgende »

 1. Het aardige is dat dit soort borden de gewoonste zaak van de wereld zijn in Denemarken. Leuk dat deze nu ook in Belgie opduiken, de opmars Europa in is begonnen! Het spaart onderborden en is ook voor anderstaligen uitstekend te begrijpen. Overigens lijkt in dit specifieke geval de doodlopende weg naar rechts er ook bijgeplakt te zijn, en is die ook voor voetgangers en fietsers doodlopend.

  Like

  Beantwoorden
 2. Ook in Temse is al sinds enkele maanden ongeveer de helft van de doodlopende straten die dooRlopend zijn, voorzien van zo een sticker op het verkeersbord F45. Waarom dat bij de andere helft niet gedaan wordt weet ik ook niet. Te weinig stickers besteld misschien? Maar verder heb ik over het verkeersbeleid van Temse weinig positiefs te melden.

  Like

  Beantwoorden
 3. In Beveren en Melsele zijn ze ook al op de goede weg.
  Zwijndrecht (met groene burgemeester !) heeft naar mijn weten nog geen plannen om stickers te kleven.

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: