RSS feed

Nog veel te leren

Geplaatst op

Wellicht nog niet de kans gehad om de Wegcode helemaal te blokken.

Over Kris Peeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010), 'Weg van mobiliteit' (2014) en 'Weg van het systeem' (2021). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Lector verkeerskunde PXL Hogeschool. Onafhankelijk mobiliteitsadvies.

Volgende »

 1. Guldentops Gerry

  Dag Kris, dit is ‘ dagelijkse kost ‘ zenne , dus wie zijn hier de grootste slachtoffers van zulke nonchalante houding ?
  Blinden/slechtziende met of zonder blindengeleidehond ( de hond weigert verder te stappen als de vrije doorgang minder dan één mtr is ) ,rolstoelgebruikers, rollators gebruikers,moeders/vaders enz .. met kinderwagen en noem maar dus de PMB’ers (Personen Met een Beperking )
  En op ‘ sociaal ‘ toezicht moet niet rekenen want die mensen hebben wat anders te doen.
  Het is dan tenslotte de persoon die de ‘ nieuwe ‘ leerling best een degelijke opleiding geeft maar tja ‘ wat baten kaars en bril als men niet …. ‘ 😦 tenslotte zijn de meeste ‘ leerlingen ‘ braafkes tijdens hun opleiding maar vanaf zij het ‘ auto rijbewijs ‘ op zak hebben komen de ‘ remmen ‘ soms los.
  Beleefde groeten van een ‘ witte ‘ stok gebruiker 😉

  Like

  Beantwoorden
 2. Guldentops Gerry

  Beste, slechts éé” reactie, misschien is deze tentoonstelling dan voor de personen bestemd met het idee in hun achterhoofd van ‘Blij dat ik Rij, 125 jaar autoreclame’
  Hoorn – Van 17 februari 2012 tot en met 15 april 2012 vindt in het Louwman Museum in Den Haag de tentoonstelling Blij dat ik Rij, 125 jaar autoreclame plaats. De tentoonstelling belicht op een originele en verrassende manier de maatschappelijke en culturele betekenis van de auto, aan de hand van spraakmakende reclamecampagnes uit binnen- en buitenland. Blij dat ik Rij, 125 jaar autoreclame is een primeur. Het is de eerste overzichtstentoonstelling over autoreclame die in Nederland georganiseerd wordt.

  Autoreclame vertelt veel over onszelf en over onze samenleving. Dat verhaal wordt in de tentoonstelling op een toegankelijke, leuke en kleurrijke wijze verteld. Via advertenties, affiches, commercials en ander reclamemateriaal. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een reis door de tijd langs verschillende thema’s, zoals Stijl en Status, Big is Beautiful, Klein maar Fijn en De vrouw en de Auto.

  De tentoonstelling zal voor veel bezoekers een feest der herkenning en een bron van verrassing zijn. Wie kent niet de grappige tv-reclame ‘Met de Fiat Panda lach je iedereen uit’ of de overenthousiaste autoverkoper van Citroën? Naast bekende autoreclames uit eigen land zullen er ook vele campagnes uit het buitenland te zien zijn, zoals de reclame voor Pierce-Arrow, Cadillac en de legendarische Amerikaanse campagne voor de Volkswagen Kever.

  De tentoonstelling is te zien in het Louwman Museum in Den Haag. Het museum heeft eind 2011 de Heritage Award ontvangen van de wereldoverkoepelende Fédération Internationale de l’Automobile. Deze prijs wordt toegekend aan een organisatie die bestendig en op hoog internationaal niveau een grote bijdrage levert aan het behoud van de autohistorie.

  De tentoonstelling is samengesteld door Wilbert Schreurs, de enige reclamehistoricus van Nederland, Hans Horwitz, verzamelaar en oud-reclameman, en ontwerper Pim van Schaik. Zij waren eerder betrokken bij de samenstelling van de publiekstentoonstelling 100 jaar ReclameKlassiekers, die in ruim twee maanden ca. 70.000 bezoekers trok.

  Meer informatie over Toyota Botman
  bron : http://www.hoornsedealercourant.nl/tentoonstelling–blij-dat-ik-rij-125-jaar-autoreclame.html

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: