RSS feed

Eigen fiets eerst


Deze boodschap hangt op een openbare fietsenstalling op het publieke domein. Stel u voor dat dezelfde boodschap werd aangebracht ter hoogte van de autoparkeerplaatsen in de straten rondom. Dan had het al in de krant gestaan. En niet alleen omwille van de spellingsfouten.

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Geeft les aan de PXL Hasselt, afdeling Verkeerskunde

Volgende »

 1. Niet helemaal, nogal wat parkeerplaatsen op eigen terrein worden door restaurants en winkels voorbehouden aan eigen klanten. Tenzij de stalling op de openbare weg staat, lijkt me zo een voorbehoud dus wel algemeen aanvaard. Al kan er natuurlijk worden tegenin gebracht dat de bib sowieso een openbare plaats is…
  Als tijdelijke oplossing lijkt het me terecht, je wil immers geen langparkeerders op de plaats die je voor de bezoekers van de bib nodig hebt, maar dan wel op voorwaarde dat er wordt gewerkt aan een oplossing van het achterliggende probleem: te weinig fietsenstallingen.

  Like

  Beantwoorden
 2. @Bartje: de fietsenstalling bevindt zich op openbaar domein. De kern van de zaak is: we stellen hogere verwachtingen in fietsers dan in automobilisten en we vinden dat normaal.

  Overigens is er inderdaad een tekort aan fietsenstallingen: bij de heraanleg van de bibomgeving werd een groter aantal niet overdekte fietsenrekken vervangen door een kleiner aantal overdekte.

  Like

  Beantwoorden
 3. Tja, in dat geval heeft men geen poot om op te staan, en is het slechts een (vriendelijk?) verzoek. Heel tof dat er overdekte stallingen zijn gekomen, maar welke minkukel verzint het om het aantal plaatsen te verminderen?

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: