RSS feed

Hoe verkeersovertredingen uitlokken?

Geplaatst op

Les 1 van onze serie “Hoe lok ik een verkeersovertreding uit?”

Stap 1: zet een bord C1 ‘verboden richting voor iedere bestuurder’.

Stap 2: schilder een fietssuggestiestrook die fietsers de indruk geeft dat ze wél in tegenrichting mogen rijden.

Kwade wil? In dit geval gewoon de voor dit gemeentebestuur typerende nonchalance als het fietsers betreft: men is vergeten het onderbord ‘uitgezonderd fietsers’ aan te brengen.

Overigens vond men het bij de heraanleg van de straat niet de moeite om over de hele lengte rekening te houden met fietsers in tegenrichting. Die keuze zou het ‘verlies’ van een viertal parkeerplaatsen hebben betekend, iets wat zelfs een groen gemeenteraadslid een brug te ver vond: “De mensen moeten toch érgens kunnen parkeren?”.

Intussen besparen de fietsers zichzelf een grote omweg door het verbod te negeren. De risico’s verbonden aan een onoverzichtelijke bocht nemen ze er blijkbaar bij.

Over Kris Peeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010), 'Weg van mobiliteit' (2014) en 'Weg van het systeem' (2022). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Lector verkeerskunde aan de PXL Hogeschool in Hasselt.

Volgende »

  1. Hoort, volgens de regels van de kunst, een fietssuggestiestrook niet in grijs te worden uitgevoerd? En hoort rood niet enkel op die plaatsen van de suggestiestrook waar de fietser voorrang heeft?

    Like

    Beantwoorden
  2. In herken die straat al onmiddellijk 🙂 Voor mij mogen veel parkeerplaatsen geschrapt worden. Als mensen geen parkeergelegenheid vinden, gaan ze misschien eens een ander alternatief overwegen.

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: