RSS feed

Mag het een fietsje meer zijn?

Geplaatst op

Je staat niet in de file, je bént de file. Wie fietst is dus geen deel van het probleem, maar een deel van de oplossing. En dat geldt ook voor het verkeersveiligheidsprobleem, het parkeerprobleem, het energieprobleem én het klimaatprobleem. Dat laatste is dit jaar het thema van 11.11.11 Daarom verdeelt de organisatie dezer dagen leuke plaatjes om dat inzicht in het straatbeeld te brengen. 

Overigens is het idee niet origineel. 15 jaar geleden fietste ik al rond met een T-shirt met dezelfde tekst. Ik kreeg er weinig reactie op. Mogelijk omdat de slogan in het Hongaars was.

http://www.11.be/11/campagne-2011/artikel/detail/detail/hang_plaatje_aan_je_fiets,103982

Over Kris Peeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010), 'Weg van mobiliteit' (2014) en 'Weg van het systeem' (2022). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Lector verkeerskunde aan de PXL Hogeschool in Hasselt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: