RSS feed

“Zo’n Alfa Romeo laat je niet los”


Berichtje in de krant van vandaag:  “Sophie V, leerlinge aan het Mater Salvatorisinstituut in Kapellen, stak de straat over op het zebrapad. Ze werd aangereden door een donkerkleurige Alfa Romeo, die richting Hoevenen reed. De bestuurder van die wagen pleegde vluchtmisdrijf. Het meisje werd overgebracht naar het Brasschaatse KLINA-ziekenhuis waar haar toestand gisteren nog kritiek was.”

Soms krijgen reclameslogans wel een érg wrange nasmaak.

En in sommige gevallen is dat vooraf te voorspellen. Zou je van marketingjongens (en -meisjes) dan niet mogen verwachten dat ze daar rekening mee houden?

Naschrift: vier dagen later overleed het meisje aan haar verwondingen. Anderhalve week later werd de dader alsnog gevonden, na een tip van zijn garagehouder. Naar verluidt dacht de dader aanvankelijk dat hij tegen een (overstekend?) paaltje had gereden. Dat het een mens was geweest, realiseerde hij zich naar eigen zeggen pas dagen later, “maar toen had hij niet meer gedurfd zich aan te geven”. Toch krijgt de 52-jarige man nog het voordeel van de twijfel: “de politie gaat ervan uit dat de man niet dronken was.” Overigens blijkt de Alfa Romeo uiteindelijk een Renault Laguna te zijn geweest, wat verder niets afdoet aan mijn stelling dat marketeers best op voorhand even nadenken over de consequenties van hun slogans.

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: