RSS feed

Verkeerslichten in Amerika


Het is even wennen als Europese automobilist in de Verenigde Staten: de verkeerslichten staan er niet voor maar àchter de kruispunten. Bij nader inzien is het een betere keuze: op deze manier hebben de Amerikanen geen last van een stijve nek wanneer ze als eerste in de wachtrij staan.  

Bemerk overigens hoe bol het kruispunt ligt. Ik heb meer dan 40 jaar gedacht dat die ‘jumpende’ wagens in Amerikaanse feuilletons dat deden omdat er werd gefilmd, maar het is gewoon een effect van de wijze waarop ze hun kruispunten aanleggen. Misschien ook een stukje van de verklaring waarom de meeste chauffeurs, anders dan bij ons, met gematigde snelheid naderen.

Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: