RSS feed

De Tijd over De File Voorbij

Geplaatst op

Lag het aan de stoute bisschop en de domme regering (met als vermoedelijke ‘missing link’ West-Vleteren) dat ‘De File Voorbij’ tot nog toe zo weinig aandacht kreeg in de media? Of ligt het aan de media zelf die boeken die niet door BV’s zijn geschreven of anderszins niet over koken gaan maar niks vinden?
 
Als ik De Tijd van dit weekend mag geloven, ligt het alleszins niet aan het boek zelf.
Journalist Wouter Van Driessche werd er lyrisch van: "Verrassen. Als dat het waarmerk is van goede non-fictie-boeken, dan is ‘De file voorbij’ niet gewoon goed, maar uitstekend. 287 pagina’s lang val je van de ene verbazing in de andere. Je zet uitroeptekens naast spitse taaltrouvailles – een zeldzaamheid in het genre. Je gniffelt af en toe (…). Je komt grote denkers Ludwig Wittgenstein en René Descartes tegen. Schrijver Jorge Luis Borges. Cabaretier Freek De Jonge. Politcoloog Fukuyama. Onheilsprofeet Nassim ‘Zwarte zwanen’ Taleb. De vader van de chaostheorie. Jozef Stalin, zelfs. Bien étonnés de se retrouver ensemble – niet het minst in een boek met als ondertitel ‘Afscheid van het automobilisme’. En dan zouden we nog voorbijgaan aan wat ‘De file voorbij’ écht verrassend maakt. De inhoud, meer bepaald, verlucht met talloze erudiete faits divers."
 
Enfin, het is dat een ander het zegt, anders zou men mij van onbescheidenheid kunnen betichten.
Wie nu nog niet onderweg is naar de boekhandel om het boek te kopen, kan het hele artikel (twee royale krantenpagina’s) lezen door deze link aan te klikken: http://www.tijd.be/nieuws/archief/-We_zijn_gedoemd_om_onszelf______kapot_te_rijden_–.8918691-1615.art
 
 
Advertenties

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: