RSS feed

Ergens tussen Noorderwijk en Herenthout

Geplaatst op

 
Veel open ruimte is er niet meer tussen Herentals en zijn buurgemeenten, maar hier en daar heeft men – allicht door vergetelheid of onachtzaamheid – toch nog een gaatje gelaten.
Als men zo’n gaatje ziet, is het kwestie om erin te springen en er een foto van te maken. Vooraleer iemand op het idee komt er pakweg een motocrossterrein aan te leggen (want dat heb je met open ruimtes: minder mensen om actiecomitees te vormen en zich te verzetten tegen de waanzin).
In het Rooiveld weten ze er alles van – al lijkt het actiecomité daar aan het langste eind te trekken. Chapeau voor de betrokken trekkers (en voor de politici van Groen!, de enigen die op alle niveaus consequent ‘tegen’ waren), want een jaar geleden leek dit nog een verdronken kalf.
 

Over deanderekrispeeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010) en 'Weg van mobiliteit' (2014). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Geeft les aan de PXL Hasselt, afdeling Verkeerskunde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: