RSS feed

Vierenveertig

Geplaatst op

Woensdag verjaard. 44 staat er op de teller. Een mooi, symmetrisch getal dat ook nog eens goed klinkt: vier-en-veertig.
Gewoonlijk word ik een beetje melancholisch in het zicht van mijn verjaardag (die bij mij meer het gevoel van een vervaldag losweekt) en ook deze keer was dat niet anders (de veel te vroeg gegane vrienden zijn niet vergeten), al heeft mijn directe omgeving flink haar best gedaan om de melancholie te laten ondersneeuwen door het één en ander op het getouw te zetten.
Vorige zondag begonnen we met een wandeling door de Lommelse Sahara (alles is relatief, maar het is een aanrader), gevolgd door een etentje met ons gezin, dinsdag was het tijd om te trakteren op het werk, woensdag was er de traditionele informele zoete inval thuis en vrijdag heb ik met Caroline een ‘schrijfdag’ opgeofferd (nu ja) aan pure ontspanning (sauna) en een avondje cultuur.
Voeg daarbij het relativerende inzicht van mijn schoonmoeder, die wijs herinnerde aan Carolines grootmoeder die zopas op 92jarige leeftijd een pacemaker kreeg ingeplant en nog dezelfde dag naar huis mocht, en ik kan zeggen dat ik mijn verjaarweek goed doorgekomen ben.
In tegenstelling tot andere jaren voel ik me nu dus niet echt ouder. Eerder integendeel zelfs, want mijn gezondheid en conditie zijn het voorbije anderhalf jaar, bevrijd van het schepenambt, alleen maar verbeterd.
Het was dan ook een beetje tandenknarsend dat ik las dat de gemiddelde leeftijd van de kamerleden in dit land… 44 jaar bedraagt.
Tandenknarsend, omdat ik me nog als de dag van gisteren herinner hoe Vera Dua bij de federale verkiezingen in 2007 de leeftijdsgrens voor de groene kandidaten op 40 jaar legde. Plusveertigers waren per definitie te oud – op Vera zelf na weliswaar.
Maar "sans regrets": nu mijn leven wat minder gevuld is met politiek, heb ik sterk de indruk dat er meer leven is dan ooit tevoren. En ongetwijfeld denken mijn huisgenoten er hetzelfde over.

Over Kris Peeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010), 'Weg van mobiliteit' (2014) en 'Weg van het systeem' (2021). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Lector verkeerskunde PXL Hogeschool. Onafhankelijk mobiliteitsadvies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: