RSS feed

Ergens tussen Noorderwijk en Herenthout

Geplaatst op

 
Veel open ruimte is er niet meer tussen Herentals en zijn buurgemeenten, maar hier en daar heeft men – allicht door vergetelheid of onachtzaamheid – toch nog een gaatje gelaten.
Als men zo’n gaatje ziet, is het kwestie om erin te springen en er een foto van te maken. Vooraleer iemand op het idee komt er pakweg een motocrossterrein aan te leggen (want dat heb je met open ruimtes: minder mensen om actiecomitees te vormen en zich te verzetten tegen de waanzin).
In het Rooiveld weten ze er alles van – al lijkt het actiecomité daar aan het langste eind te trekken. Chapeau voor de betrokken trekkers (en voor de politici van Groen!, de enigen die op alle niveaus consequent ‘tegen’ waren), want een jaar geleden leek dit nog een verdronken kalf.
 

Over Kris Peeters

Mobiliteitsexpert en blikopener bij Bandenloze Vennootschap DAKP. Levert onafhankelijk mobiliteitsadvies, second opinions en creatieve ondersteuning aan bewonersgroepen, oudercomités, bedrijven en overheden. Voor vrijblijvende info: deanderekris@gmail.com Geeft lezingen over mobiliteit voor wie er klaar voor is. Zie: www.koortzz.be Auteur van 'Het Voorruitperspectief' (2000), 'De File Voorbij' (2010), 'Weg van mobiliteit' (2014) en 'Weg van het systeem' (2022). Schrijft daarnaast onder meer columns, opiniebijdragen, sporadische bijdragen her en der en - surprise! - blogberichten. Lector verkeerskunde aan de PXL Hogeschool in Hasselt.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.